Nieuw uiterlijk voor onze stadstram

In 2015 is HTM voor het eerst gaan rijden met de nieuwe stadstrams op de route van tram 2. Wij hebben toen aan het HTM-panel gevraagd wat men van deze nieuwe voertuigen vond. We hebben naar aanleiding van de uitkomsten toen extra vasthoudmogelijkheden in de trams gerealiseerd. Een andere uitkomst was dat 64% van de deelnemers de nieuwe tram ’s nachts slechter zichtbaar vindt dan de RandstadRail-trams. Doordat het plaatwerk van de voertuigen nu toe is aan onderhoud kunnen we kleurstelling eindelijk aanpassen. Zo verbetert de zichtbaarheid en verkeersveiligheid. Ook past de kleurstelling beter bij het uiterlijk van onze andere trams en bussen. We vervangen tegelijkertijd de stoelbekleding door duurzamer kunstleer. Het aanpassen duurt 6 weken per tram. De laatste zal naar verwachting eind 2023 klaar zijn. De nieuwe ruime trams en elektrische bussen, die over enkele jaren gaan rijden, krijgen eveneens deze kleurstelling.

ONZE PARTNER

Het HTM-panel wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens

KvK: 53147413 | BTW: 8507.67.970

DOE MEE