Nieuwe kaartlezers

In januari van dit jaar is HTM gestart met de vervanging van de OV-chipkaartlezers in de bussen. Daarna volgt de vervanging in de rood-beige, de RandstadRail en de R-Net trams. Naar verwachting is HTM eind 2021 klaar met deze omvangrijke klus.

De huidige OV-chipkaartlezers zijn aan het einde van hun levensduur en worden daarom vervangen. Het nieuwe type kaartlezer heeft een ander uiterlijk en is voorzien van nieuwe functionaliteiten. Dat wil zeggen dat het apparaat meerdere manieren van in- en uitchecken mogelijk maakt. Te denken valt daarbij niet alleen aan het inchecken met een OV-chipkaart maar ook met een barcode, de mobiele telefoon, betaalpas of creditcard.

Maar zover is het nog niet. In eerste instantie kun je alleen nog in- en uitchecken met uw OV-chipkaart. De werking van de nieuwe kaartlezers gaat HTM goed monitoren.

ONZE PARTNER

Het HTM-panel wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens

KvK: 53147413 | BTW: 8507.67.970

DOE MEE