Drukte indicator

Eind vorig jaar heeft HTM de drukte-indicator geïntroduceerd. Daarmee wordt op de HTM website en in de HTM reisapp een inschatting gemaakt of het tijdens een rit rustig of juist druk is in tram of bus.

Ook vóór het coronatijdperk bleek uit meerdere onderzoeken dat reizigers graag willen weten wat de rustige momenten zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit verhoogt het comfort van de reis. Met de drukte-indicator is dit nu ook mogelijk. Op basis van reizigersaantallen van eerdere weken wordt een voorspelling gemaakt van de drukte in bus en tram. Hiermee kun je zien welke drukte HTM verwacht op een bepaald moment.

De voorspelde drukte wordt in de reisplanner weergegeven met een symbool van één of meer poppetjes. Bij één poppetje is het rustig en zijn er veel zitplaatsen beschikbaar, bij twee poppetjes is de bezetting gemiddeld, en bij drie poppetjes zijn er zeer waarschijnlijk alleen staanplaatsen beschikbaar.

ONZE PARTNER

Het HTM-panel wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens

KvK: 53147413 | BTW: 8507.67.970

DOE MEE