Nieuwe jaardienst en verandering tram 3

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe jaardienst 2020 in bij HTM. De vertrektijden van bus en tram wijzigen. Voor trams 2, 3, 6, 9, 11 en 12 zijn er daarnaast ook wijzigingen in frequentie. De routes en frequenties voor bus blijven ongewijzigd. Kijk voor meer informatie  op htm.nl.

De grootste wijziging is de aanpassing van tram 3 tijdens de spits. Wat is de bedoeling? Tussen Loosduinen en Den Haag Centraal rijden de “kort traject ritten”. De “lang traject ritten” rijden tussen De Savornin Lohmanplein en Zoetermeer Centrum. Reizigersaantallen en klantreacties tonen aan dat de huidige ritten tussen Loosduinen en Zoetermeer vooral tijdens de spits overvol zijn. Verder blijkt dat bijna alle reizigers die instappen tussen Loosduinen en De Savornin Lohmanplein, niet verder reizen dan station Den Haag Centraal. Zij hoeven dus in principe niet in de tram te zitten die doorrijdt naar Zoetermeer. Vanaf De Savornin Lohmanplein stappen juist mensen in die willen doorreizen richting Zoetermeer. We hopen zo op een betere verdeling van het aantal reizigers over de voertuigen. En dat dit het reiscomfort in de spits ten goede komt.

ONZE PARTNER

Het HTM-panel wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens

KvK: 53147413 | BTW: 8507.67.970

DOE MEE