headerfooter HTM nieuwsbriefTekengebied 1@2x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 4@2x
Beste lezer,

Graag informeren wij u over ontwikkelingen rondom het HTM Panel en de kwaliteit van onze dienstverlening. Ook in deze bijzondere tijd. Om u als panellid op de hoogte te houden sturen wij deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

HTM-panel

Uw ritbeoordelingen

In deze tijd is vakantie in eigen land en misschien wel in eigen stad, populairder dan ooit. Het OV is weer voor iedereen en mag ook voor leuke uitjes worden gebruikt. Den Haag heeft genoeg moois te bieden en HTM brengt iedereen er graag heen met bus en tram. Dus gaat u deze zomer mee met bus of tram laat ons vooral weten wat u van uw reis vindt en vul een ritbeoordelingsformulier in..

Resultaten onderzoek coronamaatregelen

Eind mei bent u uitgenodigd voor deelname aan een onderzoek over uw reisgedrag tijdens de coronapandemie en vroegen wij naar uw mening over verschillende maatregelen. Ongeveer 800 panelleden hebben op de uitnodiging gereageerd. Reizigers zijn overwegend positief over de maatregelen bij HTM. Een ruime meerderheid vindt het afschermen van de bestuurder en het automatisch openen van deuren destijds erg prettig. Het werd enorm gewaardeerd dat HTM tram en bus bleven rijden. Al gaf u massaal aan dat we wat vaker mochten rijden. Op 1 juni is dat ook gebeurt en HTM rijdt vanaf die datum dan ook weer volledig. Het mondkapje blijft echter voor veel mensen toch nog een reden om voorlopig niet met het openbaar vervoer te reizen.
Een aantal resultaten uit dit onderzoek op een rij:
  • 52% van de respondenten kan niet anders dan met HTM noodzakelijke reizen maken;
  • 82% van de respondenten zegt zijn/haar reisgedrag aan te passen op aanbeveling van de overheid;
  • 90% mijdt drukke plekken en zegt het belangrijk te vinden afstand te houden van anderen;
  • 40% geeft aan nu vaker thuis te werken dan dat ze voor de coronacrisis deed;
  • 77% van de respondenten kan goed afstand houden op de halte, 39% geeft aan dat dit goed lukt in een voertuig;
  • 24% reist niet of minder met HTM omdat een mondkapje verplicht is;
  • 32% reist even vaak of meer met HTM nu een mondkapje verplicht is.
a1

Resultaten afstandstickers halten Spui en Rijnstraat

Om onze reizigers te helpen afstand van elkaar te houden, zowel bij het wachten als bij het in- en uitstappen, werd een test met stickers uitgevoerd op de halten Spui en Rijnstraat. 13% van u gaf aan deze maatregel live op een van de genoemde halten te zijn tegen gekomen. Hiervan gaf 62% aan dit een prettige maatregel te vinden. Wel gaf u aan zorgen te hebben of iedereen zich wel aan de maatregel houdt. Uiteindelijk is op basis van alle resultaten en mede dankzij feedback uit het HTM-panel de bestickering verder geoptimaliseerd en aangebracht over 180 van onze drukste halten.
a2
a3

Samen verantwoord mee met het OV

Nu het openbaar vervoer ook weer is bedoeld voor een uitje, vraagt HTM iedereen die reist met bus of tram zich aan de afspraken te houden. Dat betekent dus een geldig vervoerbewijs, een mondkapje dragen voor als je 13 jaar of ouder bent, en elkaar de ruimte geven. Wij blijven onze trams en bussen, inclusief de stop/deurknoppen en stangen, extra schoonmaken. De zitplaatsen in onze bussen en trams zijn volledig beschikbaar, maar geef elkaar de ruimte ook als u moet staan.
HTM zorgt voor de best mogelijke spreiding van reizigers. En we zitten zeker niet stil. Zo hebben we het idee van een drukteindicator aan onze reizigers voorgelegd. Een drukteindicator kan helpen om voor uzelf een zo prettig mogelijk tijdstip voor uw rit te kiezen. Het idee kreeg van de respondenten een 8,2. We zijn nu aan het
onderzoeken hoe zo’n drukteindicator kan werken
in de praktijk.

Zomer bij HTM met tram 34

De zomervakantie is nu echt begonnen, ook HTM rijdt sinds 18 juli de zomerdienstregeling. Met onder andere de nieuwe tram 34. Deze rijdt tussen De Savornin Lohmanplein en Zoetermeer Lansingerland; een combinatie dus van tram 3 en 4. Deze zomerspitslijn is het resultaat van een onderzoek dat we vorig jaar onder het panel hebben uitgezet. Een meerderheid van de respondenten wilde dat de zomerspitslijn een eigen nummer kreeg. Deze zomer laat HTM daarom spitstram 34 rijden zodat die beter herkenbaar is voor onze reizigers.
a4

Tram of bus combineren met fiets of scooter?

Gemak dient de mens! Dus HTM heeft het mogelijk gemaakt om via de HTM-reisapp een bus of tramrit niet alleen te plannen, maar ook te zien of er een HTM Fiets in de buurt beschikbaar is of een deelscooter van felyx of GoSharing. Vanuit de planner word je dan doorverwezen naar de betreffende app om deze te kunnen reserveren. 23% van u gaf aan niet bekend te zijn met de HTM Fiets. Daarom hebben we HTM Fiets tegoed verloot onder onze deelnemers. Heeft u de fiets al eens geprobeerd?
Park+Beach
Om de bereikbaarheid van Scheveningen in de zomer zo optimaal mogelijk te houden hebben gemeente Den Haag, Qpark en HTM Park+Beach geïntroduceerd.

Met een Park+Beach reservering kan men voordelig parkeren bij Q-Park CS-New Babylon én reis je eenvoudig en snel van station Den Haag Centraal met tram 9 naar het strand van Scheveningen. Kosten voor de parkeerkaart en een tramretour vanaf € 5. De Park+Beach kan worden gereserveerd via www.q-park.nl/parkbeach.

Op het drukste deel van de route van tram 9 - tussen Scheveningen Noord en station Hollands Spoor - rijden in de zomer extra trams.
a5
pasfoto-Marije
Marije Heerikhuisen
HTM Personenvervoer N.V.
Projectleider HTM-panel
info@htmpanel.nl
Gideon van der Hulst 4online vierkant
Gideon van der Hulst
Citisens B.V.
Beheerder HTM-panel
info@htmpanel.nl
visuals Nieuwsbrief HTMTekengebied 2@4x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 5@2x
MailPoet