headerfooter HTM nieuwsbriefTekengebied 1@2x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 4@2x
Beste lezer,

Graag informeren wij u over ontwikkelingen rondom het HTM-panel en de kwaliteit van onze dienstverlening. Om u als panellid op de hoogte te houden sturen wij deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

HTM-panel

Coronamaatregelen HTM

Allereerst hopen wij dat u deze nieuwsbrief in goede gezondheid leest. De gevolgen van de maatregelen door de Rijksoverheid vanwege het coronavirus hebben een enorme impact op ons dagelijks leven. Ook bij HTM is er veel veranderd in de afgelopen weken. Zo is onze dienstregeling ingrijpend aangepast. HTM doet al het mogelijke om iedereen die werkzaam is in een vitale sector onder deze bijzondere omstandigheden gebruik te laten maken van tram of bus. En dat zij daar in deze tijd ook op kunnen blijven rekenen. Wij denken daarbij uiteraard aan de veiligheid van onze medewerkers en reizigers. Zo blijven de voorste deuren van onze bussen en rood-beige trams gesloten, stoppen onze trams en bussen bij iedere halte en openen deuren daar automatisch. Wij vragen reizigers die niet in een vitale sector werkzaam zijn: reis alleen met het OV als dat noodzakelijk is, stel uw reis uit als dat kan, of maak gebruik van een ander vervoermiddel zoals een (deel)fiets. Wanneer men reist met tram of bus verzoeken wij reizigers de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen door afstand te houden van elkaar, als dat nodig is te wachten op een volgende bus of tram, of thuis te werken. Waar dat kan en noodzakelijk is, neemt HTM aanvullende maatregelen.

We ontvangen overigens in deze tijd opvallend veel reacties van onze reizigers vol waardering, dank daarvoor!

Reizen met het OV noodzakelijk?

Hoe graag we u ook zien als klant, stel uw reis nu uit als deze niet noodzakelijk is of maak gebruik van een ander vervoermiddel zoals een (deel)fiets. Het is dus zeker niet de bedoeling dat u speciaal een rit gaat maken om een rit te kunnen beoordelen. Als u toch met het OV moet gaan, houdt u dan rekening met het volgende:
  • Houd voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) in tram en bus, op de halte en bij het in- en uitstappen.
  • De trams en bussen stoppen bij elke halte. De trambestuurder of buschauffeur opent de deuren voor u. Stop- en deur open knoppen hoeft u dus niet meer te gebruiken.
  • Meer informatie over de routes en tijden, vindt u op www.htm.nl.
HTM maakt trams en bussen extra schoon, ook de contactpunten zoals die van de verkoopautomaten en vasthoudlussen. Verder hebben wij in onze stadsbussen en rood-beige trams plexiglasbescherming aangebracht bij de cabine van de trambestuurder/buschauffeur. Het is voor HTM van belang dat we onze medewerkers gezond en fit blijven houden en hen tijdens het werk zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus.
Afbeelding 1 - Wijgaandoor

HTM Panel praat mee over nieuwe website

Op 24 maart is de vernieuwde HTM website live gegaan. In januari hebben wij het concept voorgelegd aan 16 HTM Panelleden. De deelnemers van verschillende leeftijden waren geselecteerd uit bijna 300 geïnteresseerden. In een persoonlijk gesprek van ongeveer een uur werd de deelnemers enkele vragen voorgelegd en kregen zij een paar kleine opdrachten. Enkele opmerkingen die zij gaven:
Afbeelding 2 - HTM website
  • Qua beeld is de nieuwe website rustiger dan de huidige. De homepage ziet er mooi uit, rustig, professioneler en past bij HTM.
  • Meest genoemde relevante onderdelen: reisplanner en werkzaamheden/storingen
  • Verschillende panelleden gaven aan dat zij voor reizen in Den Haag de HTM planner gebruiken en voor reizen buiten Den Haag die van NS of OV9292. Onbekend is dat de HTM-reisplanner ook voor reizen buiten ons vervoersgebied informatie biedt.
Nieuwsgierig geworden? Kom verder en neem een kijkje op www.htm.nl

Onderzoek zomerspitslijn 3k 4k

Vorig jaar zomer reed tijdens de spits voor het eerst een tram over een gecombineerd traject van tram 3 en 4. Komende zomer gaat deze spitstram opnieuw rijden. HTM wil graag weten hoe we deze lijn dit jaar beter/anders onder de aandacht kunnen brengen.
Omdat we het belangrijk vinden de reizigers te betrekken bij het verbeteren van onze dienstverlening hebben we dit aan het HTM Panel gevraagd. Uiteindelijk hebben wij 735 bruikbare ingevulde vragenlijsten retour ontvangen. Een geweldig resultaat! 65% van de respondenten kent de zomerspitslijn die vorig jaar reed niet. Daarnaast wil een meerderheid van de respondenten dat de zomerspitslijn een eigen nummer krijgt. De meerderheid geeft de voorkeur aan nummer 34. Komende zomer gaat HTM daarom spitstram 34 introduceren en geven we deze lijn een eigen dienstregeling zodat die beter herkenbaar is voor onze reizigers
Afbeelding 3 - compliment

Nieuwsbrief archief

Dit is de eerste nieuwsbrief van 2020. Deze en voorgaande zijn vanaf nu ook na te lezen. Zo kunnen nieuwe deelnemers zien wat het HTM-Panel allemaal heeft gedaan. Ook is het aantal deelnemers inmiddels de 2.000 grens gepasseerd. Daar zijn we erg blij mee. Elke mening telt tenslotte.
pasfoto-Marije
Marije Heerikhuisen
HTM Personenvervoer N.V.
Projectleider HTM-panel
info@htmpanel.nl
Gideon van der Hulst 4online vierkant
Gideon van der Hulst
Citisens B.V.
Beheerder HTM-panel
info@htmpanel.nl
HTMpanel header footer nieuwsbrief-02
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 5@2x
MailPoet