headerfooter HTM nieuwsbriefTekengebied 1@2x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 4@2x
Beste lezer,

Graag informeren wij u over ontwikkelingen rondom het HTM-panel en de kwaliteit van onze dienstverlening. Om u als panellid op de hoogte te houden sturen wij deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!HTM-panel.nl

Populariteit kaartverkoopautomaten verder gestegen

De kaartverkoopautomaten in onze trams zijn populair bij reizigers. De klanttevredenheid over het gemak van het kopen van een vervoerbewijs is flink gestegen. Reizigers maken veel gebruik van de mogelijkheid om de OV-chipkaart op te laden. Maandelijks vinden er zo’n 130.000 oplaadtransacties plaats in onze voertuigen. Sinds kort is het gebruiksgemak van de kaartverkoopautomaten verder verhoogd. Aankopen zijn nu te verzamelen in een winkelmandje, zodat men meerdere producten in één keer af kan rekenen.
1. kaartverkoopautomaat
2a. swbord

Bus 28 rijdt nu ook in het weekend

Bus 28 is geen spitslijn meer, maar een volwaardige buslijn die de hele dag rijdt tussen station Voorburg en Den Haag Zuiderstrand, via het Vredespaleis, World Forum en het Frederik Hendrikplein.

HTM Fiets, van idee naar echt product

Eind 2017 zijn deelnemers van het HTM-panel uitgenodigd om over een nieuw product te komen praten. Voor het eerst werd daar de HTM deelfiets getoetst. Nu -1,5 jaar later - is de HTM Fiets realiteit. Kort na de lancering vroegen wij aan het panel in hoeverre men bekend is met de HTM Fiets. Komende tijd wordt de bekendheid en service van de HTM Fiets nog verder uitgebreid.
3. HTM fiets

Nieuw: Actuele overstapinformatie in de bus

Uit onderzoeken onder reizigers, blijkt dat de schermen in tram en bus een belangrijke bron van informatie zijn. Daarom start HTM met het tonen van actuele overstapinformatie via deze schermen allereerst in de bus. Deze overstapinformatie wordt getoond voordat reizigers bij de halte aankomen en zij hun reis kunnen vervolgen met HTM, de streekbus, metro of trein. Deze informatie is actueel Ook heeft HTM de lay-out aangepast, zodat de schermen beter leesbaar zijn voor reizigers met een visuele beperking.

Na alle bussen, worden in de loop van 2020 de schermen in de trams voorzien van deze informatie.
5. overstapinfobus
6a. compliment q3 2019l

Update verbouwing busplatform station Den Haag Centraal

De werkzaamheden aan het busplatform van station Den Haag Centraal zijn in volle gang. Er komt een aantal perrons bij, de indeling van de perrons wordt overzichtelijker en een golvende overkapping zorgt er voor dat reizigers altijd droog in- en uit kunnen stappen. De nieuwe overkapping, de wachtruimte achter de glazen pui en de nieuwe instapperrons worden naar verwachting begin november in gebruik genomen.
4. HTM_4oktober2019_24

Panel ontwikkelingen

Onlangs heeft u een uitnodiging ontvangen om uw mening over het HTM-panel te geven. 36% van de Panelleden heeft hier gehoor aan gegeven. In een volgende nieuwsbrief komen we op de resultaten terug. Ook hebben we in het 3e kwartaal 50 kaarten voor het Residentie orkest, 1 Hoftrammm diner en 50 HTM-dagkaarten verloot onder alle deelnemers die minimaal 1 vragenlijst hebben ingevuld.

Uw opmerkingen geeft u niet voor niets. Dit keer.. afdeling Techniek voertuigen aan het woord

Ook al onderhouden we de trams en bussen nog zo frequent en nog zo goed…. er gaan dingen kapot. Om daar goed op in te springen hebben we ook de reacties van reizigers hard nodig. Hoe werkt dat nu in de praktijk?
Als de opmerking een technisch aspect betreft, wordt de melding doorgezet naar HTM monteurs die klaar staan om de melding te beoordelen. Dit kan alleen goed gebeuren als er een voertuignummer is gemeld. We weten dan direct bij welke tram de storing hoort. Dat kan gaan over een kapotte spiegel, tot een gescheurde stoelzitting, tot een storing aan de kaartverkoopautomaat.
Daar waar we een probleem kunnen verhelpen gebeurt dat binnen 24 uur, soms zelfs ’s nachts. Zodat er elke dag weer voldoende trams op straat rijden om volgens de dienstregeling te kunnen rijden. Er staat druk op de ketel, om in technische termen te blijven.
Helaas komt het ook voor dat een probleem hardnekkig is, en niet beperkt blijft tot één voertuig. Deze zomer was dat bijvoorbeeld het geval met de airco in de Avenio-tram. Soms laat de oplossing wat langer op zich wachten als een speciaal onderdeel nodig is.
HTM krijgt regelmatig meldingen over niet goed werkende OV-chipkaartlezers in onze bussen, rood-beige én RandstadRail trams. Dit systeem is verouderd en aan vervanging toe. Betere en nieuwe kaartlezers is een kwestie van tijd. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kaartlezers goed kunnen gebruiken krijgen ze een zogeheten ‘APK’ beurt. We doen er alles aan om de reiziger veilig en comfortabel op tijd van het centrum van Den Haag naar Scheveningen brengen….of een van onze andere mooie routes.
4. voertuigtechniek
Tip! Als u een rit gaat beoordelen zodra u een uitnodiging hiervoor heeft ontvangen, kunt u eenvoudig het nummer en andere ritkenmerken noteren. Zo hoeft u niet terug te denken aan een rit die u eerder heeft gemaakt. Een wagennummer bestaat uit 4 cijfers en is zichtbaar zowel binnen als buiten het voertuig.

Status HTM-panel

Wij willen dat het HTM-panel een goede afspiegeling is van onze reizigers. Daarmee krijgen wij een goed beeld wat hun wensen en suggesties zijn. In september hebben wij het HTM-panel onder de aandacht gebracht en reizigers gevraagd deel te nemen. Ook Engelstalige deelnemers zijn van harte welkom.
Ons HTM panel kent inmiddels 1832 deelnemers. In het 3e kwartaal van 2019 hebben zij bijna 1000 bus- en tramritten beoordeeld. Daar zijn wij heel blij mee, dus dank daarvoor!
pasfoto-Marije
Marije Heerikhuisen
HTM Personenvervoer N.V.
Projectleider HTM-panel
info@htmpanel.nl
Gideon van der Hulst 4online vierkant
Gideon van der Hulst
Citisens B.V.
Beheerder HTM-panel
info@htmpanel.nl
HTMpanel header footer nieuwsbrief-02
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 5@2x
MailPoet