headerfooter HTM nieuwsbriefTekengebied 1@2x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 4@2x
Beste lezer,

Graag informeren wij u over ontwikkelingen rondom het HTM-panel en de kwaliteit van de HTM dienstverlening. Om u als panellid op de hoogte te houden sturen wij deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!HTM-panel.nl

Vervanging kaartverkoop automaten in de RandstadRail trams

Begin januari heeft HTM in januari het al ingezette vervangingstraject voor de kaartverkoopautomaten in de RandstadRail trams maximaal versneld. Op dit moment zijn alle kaartverkoop automaten vervangen. Reizigers kunnen nu in alle trams onder andere hun OV-chipkaart opladen en middels bankpas een kaartje kopen.
foto 1 automaat citadis
foto 2 nieuwsbrief panel

Nieuwe bewegwijzering op overstaplocaties

Op een aantal halten, met name op NS stations, komen trams van HTM en stads- en streekbussen samen. Om de looproutes van en naar de verschillende halten te verduidelijken hangen er sinds december 2018 op die locaties nieuwe bewegwijzeringsborden. Ook de halte- en Drisborden (dynamische reisinfo) zijn op elkaar afgestemd.

Extra bushalte Station Den Haag Centraal door afsluiting Koningstunnel

Sinds 1 maart werkt de gemeente Den Haag aan de Koningstunnel. Bus 20 en 29 rijden een omleidingsroute. Er is voor beide buslijnen een extra halte in de Rijnstraat. De bestaande (tram-)perrons zijn tijdelijk voorzien van een verbreding waardoor er makkelijk in- en uitgestapt kan worden.

HTM introduceert innOVatietram

Sinds 29 januari rijdt de innOVatietram van HTM door Den Haag. De tram is te herkennen aan de opvallende aluminium buitenkant en de banners met innOVatietram. Met deze tram wil HTM steeds iets nieuws testen. Ideeën van reizigers én van HTM-medewerkers. De tram rijdt op de route van tram 2, 3, 4 of 19. Ook een keer een rit maken met de Innovatietram? Kijk op www.ovzoeker.nl (Tram nr. 4014) en kijk waar u in kunt stappen.
foto 4 nieuwsbrief panel

U-vorm in plaats van je-vorm

Mede door reacties van reizigers is HTM sinds eind vorig jaar in de meeste communicatie-uitingen weer teruggegaan naar de ‘u’ vorm. Dat geldt voor bijvoorbeeld folders en posters maar ook de omroepen in bus en tram (over bijv. vergeet niet uit te checken met uw ov-chipkaart en) zijn gewijzigd.

HTM-panel ontwikkelingen

Na de livegang van de nieuwe HTM-panel website eind vorig jaar, zijn sinds kort nog meer vernieuwingen in het panel doorgevoerd. Vanaf nu staat een nieuwe (kortere) vragenlijst voor de ritbeoordeling online en ontvangt u uitnodigingen voor onderzoek in een nieuwe lay-out. Ook is het aanmeldformulier vernieuwd en werken we met een nieuw enquête programma. Deelname wordt eenvoudiger, en de vragenlijsten zijn prettiger in te vullen op smartphones en tablets.

Status HTM-panel

Op 31 maart 2019 bestaat het panel uit 1385 deelnemers, het eerste kwartaal van 2019 hebben zij gezamenlijk 950 ritten beoordeeld. Dat is een response van circa 30% per maand.

Hoe tevreden was het HTM-panel in 2018?

In 2018 zijn door het HTM-panel meer dan 3.000 bus- en tramritten beoordeeld. Dit is een fantastisch resultaat, dat HTM veel waardevolle informatie oplevert. Dank hiervoor!

85% van de panelleden geeft HTM in 2018 een 7 of hoger als totaal ritoordeel.
Het meest tevreden is men over het gemak kopen vervoerbewijs/laden saldo. 91% geeft HTM hiervoor een 7 of hoger. Ook het veiligheidsgevoel tijdens de reis scoort onder het panel heel goed. De informatie bij vertragingen en andere problemen kan in de ogen van HTM-panelleden een stuk beter. 30% van de ritten waarbij dit aan de orde was krijgt van de respondenten een 5 of lager. We spannen ons in 2019 verder in om dit klantoordeel te verbeteren.

Tot slot...

Onlangs heeft u in uw mailbox een uitnodiging ontvangen voor deelname aan een onderzoek over waardering en beleving van uw halte. Beantwoord een paar korte vragen over de halte waar u meestal instapt en u maakt uiteraard weer kans om een leuke prijs te winnen.
pasfoto Marije
Marije Heerikhuisen
HTM Personenvervoer N.V.
Projectleider HTM-panel
info@htmpanel.nl
Gideon van der Hulst | Citisens | door Necker van Naem
Gideon van der Hulst
Citisens B.V.
Beheerder HTM-panel
info@htmpanel.nl
HTMpanel header footer nieuwsbrief-02
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 5@2x
MailPoet