headerfooter HTM nieuwsbriefTekengebied 1@2x
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 4@2x
Beste lezer,

Graag informeren wij u over ontwikkelingen rondom het HTM-panel en de kwaliteit van de HTM dienstverlening. Om u als panellid op de hoogte te houden sturen wij deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!HTM-panel.nl

Belang invullen wagennummer in de ritbeoordeling

In de ritbeoordelingen wordt vaak geen of een onjuist wagennummer ingevuld. Dat is jammer. Het wagennummer is namelijk nodig om uw melding te koppelen aan een voertuig of rit uit de dienstregeling. We kunnen zo bijvoorbeeld ook zorgen dat uw compliment bij de juiste chauffeur terecht komt. Of dat een defect voertuig wordt gerepareerd.
Een wagennummer bestaat uit 4 cijfers en is zichtbaar zowel binnen als buiten het voertuig.
foto 1
foto 2

Sneller reizen in de spits met bus 27

Bus 27 is een sneldienst die rijdt buiten de schoolvakanties op maandag t/m vrijdag in de ochtend- en middagspits. Deze bus is een goed alternatief voor reizigers die nu tijdens de drukke ochtend- of middagspits gebruik maken van bijvoorbeeld bus 24, 25 of 26. Bus 27 rijdt van station Den Haag Mariahoeve via o.a. station Den Haag Centraal, station Den Haag Hollands Spoor naar Randveen (Vrederust). Onderweg stopt de bus maar bij enkele halten. Zo ontstaat een snelle verbinding in de spits. Bovendien is er in bus 27 meer kans op een zitplaats!

Tram 4 nu ook naar station Lansingerland-Zoetermeer

Sinds zondag 19 mei kunt u daadwerkelijk in- en uitstappen en is dit station het nieuwe eindpunt van tram 4. Lansingerland-Zoetermeer is een zogenaamde hub. Dat is een plek waar verschillende soorten van vervoer, samenkomen en waar je makkelijk kunt overstappen.
foto 4

Resultaten onderzoek haltebeleving

In april heeft u mee kunnen doen aan een onderzoek over uw tram- of bushalte. In totaal heeft 47% van de panelleden een vragenlijst ingevuld en zijn hierdoor 302 unieke halten beoordeeld.
  • De meest belangrijke eis is een plek om droog te staan, gevolgd door de aanwezigheid van een digitaal reisinformatie bord (DRIS).
  • Daar waar DRIS staat wordt deze ook goed gebruikt. 98% geeft aan hier in meer of mindere mate op te kijken. 70% is tevreden over de geboden informatie via DRIS. Met de kanttekening dat op het moment dat er een verstoring plaats vindt, de informatie wel accurater en sneller kan.
  • Gewenste verbeteringen aan de halte: 56% geeft aan meer beschutting te wensen en 31% wil graag meer zitgelegenheid.
  • Naar aanleiding van dit onderzoek zijn direct een aantal klachten opgepakt. Zo is halte Korte Voorhout grondig schoongemaakt naar aanleiding van klachten over vervuiling door groene halsbandparkieten.
foto 5

Mobiliteitsalliantie presenteert Deltaplan

De Mobiliteitsalliantie is een unieke samenwerking tussen maar liefst 25 partijen uit de mobiliteitssector. Samen hebben ze de handen ineen geslagen om mobiliteit slimmer in te richten en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. In de Haagse regio betekent dat het uitbreiden van de OV-capaciteit via onder andere de Koningscorridor (lightrail via Binckhorst - Koningskade - Scheveningen). Ook pleit de Mobiliteitsalliantie voor hubs als Lansingerland Zoetermeer waar verschillende soorten van vervoer samenkomen. Het volledige Deltaplan is te vinden op www.mobiliteitsalliantie.nl
foto 6

Uitnodiging update deelnamegegevens

Onlangs heeft u een uitnodiging ontvangen om uw deelnamegegevens te controleren. Klopt uw adres nog? Bent u meer of juist minder met tram of bus gaan reizen? Als u deze korte vragenlijst even na loopt, maakt u kans op een diner voor twee in de Hoftrammm. De winnaar van deze culinaire tramrit ontvangt na 28 juni persoonlijk bericht.
pasfoto Marije
Marije Heerikhuisen
HTM Persnlonenvervoer N.V.
Projectleider HTM-panel
info@htmpanel.
Gideon van der Hulst | Citisens | door Necker van Naem
Gideon van der Hulst
Citisens B.V.
Beheerder HTM-panel
info@htmpanel.nl
HTMpanel header footer nieuwsbrief-02
visuals tramlijn Doe MeeTekengebied 5@2x
MailPoet